Menu


Handla med guld – några goda råd

April 30, 2017 - Uncategorized

Guldmarknaden tenderar att ha många möjligheter för kunniga investerare. Det är inte en marknad som passar nervösa handlare men kan vara extremt lukrativ för investerare som tar sig tid att lära sig och förstå vad som driver priserna uppåt eller neråt och vilken som är den bästa tiden för att köpa och sälja. Här är några tips för handel med guld från proffessionella handlare.

Den volatila sidan av guldmarknaden

Även om handel med guld kan vara väldigt belönande kan marknaden uppleva stora uppgångar följt av snabba nedgångar. Det dagliga intervallet reflekterar hur vild marknaden kan vara. Genomsnittet hos en vanlig dag kan vara så lågt som 160 pips medan intervallet under andra dagar med lätthet kan befinna sig mellan 300 och 500. Om man tar hänsyn till dessa vida spreads kan guld öka eller minska med runt 80 till 100 pips inom loppet av några minuter. Du kan hålla koll på priserna och vara redo att göra en affär när du ser att marknaden går uppåt, bara för att sjunka lika snabbt. Med det sagt, om du sätter in en draw down vid rätt tidpunkt kan du göra riktigt fina vinster. På grund av dessa snabba svängningar uppåt och neråt måste du ha en plan innan du tänker på att göra en affär. Att planera i förväg kommer att vara en stor tillgång när det gäller att göra snabba beslut. Att göra besluten i förväg, när du ska köpa eller sälja, kommer att hjälpa dig att minimera din risk även om resultatet är svårt att förutse.

Timing är allt

Det är typiskt för guldhandel att takten håller i sig ganska bra när man övervakar det under dagen. Under de två sista timmarna för New York-sessionen kan takten däremot sakta ner. Samma sak gäller för de första två timmarna under Asien-sessionen. Om du vill ha mycket rörelser på guldmarknaden, handla under timmarna då marknaderna är öppna för både New York och London.

Inträdesaffärer på guldmarknaden

För framgångsrik investering är det viktigt att vänta tills det sista candle stängs. I de sista minuterna innan ett timvis-, halv-timmesvis- eller 4-timmars-candle kan priserna göra stora vändningar. Du bör förvänta dig detta för att undvika förluster i sista minuterna. Oavsett hur den generella trenden har sett ut under en session kan de där sista minuterna vara avgörande. Det är säkrast att ha en större tidsram.

Håll dig till planen

Guldhandel kan vara lukrativt och givande sålänge du inte fattar ogenomtänkta beslut. För att nå en viss av framgång måste du hålla dig till din plan. Du kan alltid göra justeringar för din strategi, men marknaden tillåter inte snabba beslut som inte passar in i din plan. Tänk på att du kan förlora väldigt snabbt när marknaden rör sig i någon riktning. Om din plan behöver justeras, gör det emellan affärer, inte medan marknaden rör sig snabbt och när du plötsligt vill ändra din strategi. Gör dina justeringar när marknaden är lugn och när du kan tänka klart.