Menu


Harvardekonom varnar Guld på $700 vid slutet av 2017

January 5, 2017 - Uncategorized

Investerare flyr till guld i ett desperat försök att komma undan farorna på marknaden… men är detta är långt ifrån säkra vatten.

En högt respekterad Harvard ekonom är anger ett kraftfullt “Ja!”.

“Medan många ekonomer kommer att hävda att guld inte är i en bubbla… och insisterar det kommer skjuta i höjden till $2,000, $5,000 och även $10,000, min forskning har sagt annars” säger Harvard ekonom Harry Dent i sin senaste rapport. “Jag har aldrig varit mer säker på någonting i över 30 år av ekonomiska prognoser.”

Volatiliteten på marknaden, oro över Europa centralbanken, negativa räntor och Kina är bland en lista av evenemang som driver panik massorna att köpa den gula metallen. Men detta bara blåsa guld bubblan som är redo för att pop när som helst, säger han.

Dent, som banat väg för en helt ny vetenskap om ekonomiska prognoser i början 1980-talet har kunnat exakt förutsäga nästan varje större ekonomisk händelse under de senaste 30 åren. — inklusive kollapsen av Japan, den stora Tech Boom av 1990-talet och 2008 marknaden kraschen.

Nu hans senaste prognos hans styrker kontroversiella bland finansiella kretsar över hela landet.

Traditionellt flockas investerare till guld som ett sätt att säkra sig mot inflationen. Men enligt Dents forskning, ska vi se att den exakta motsatsen sker.

Dent varnar att vi kommer att uppleva en ekonomisk kris värre än 2008 — den fullt utvecklad kollaps av aktiemarknaden och massiva deflation.

Och att investerare som försöker att dölja sina pengar i den “fristad” av guld, kan skada sin rikedom i ännu högre grad.

Detta scenario var praktiskt taget förutbestämd — så långt tillbaka som på 1990-talet när bubblan i bestånd började och fastigheter följde och Baby Boomers var på väg till sin topp tillbringat år till 2007.

“När du förstår denna händelse, inklusive de grundläggande skälen att köra det, du behöver inte få panik. “Du kommer att se det finns en enorm upp till vad kommer att utvecklas under detta årtionde och därefter.” Säger Dent. “När allt, kan när du kan veta vad som kommer – och placera dig själv med detta – de kommande åren vara välmående gånger.”